Demi Lovato

From Wikipedia, the free encyclopedia

Template:Cedule Template:Infobox - hudební umělec Demetria Devonne „Demi“ Lovato (* 20. srpna 1992, Albuquerque, Nové Mexiko, Spojené státy americké) je americká zpěvačka, herečka a skladatelka. Ve filmu debutovala rolí v televizním seriálu pro děti Barney a přátelé. V roce 2008 ztvárnila hlavní roli Mitchie Torres v televizním filmu Camp Rock. V témže roce podepsala smlouvu s Hollywood Records a vydala své debutové studiové album Don't Forget. Album se umístilo na druhém místě v hitparádě Billboard 200. Během prvního týdne bylo prodáno přes 89 tisíc kusů. Album bylo oceněno Zlatou deskou RIAA. V roce 2009 hrála v seriálu Sonny ve velkém světě, kde ztvárnila hlavní roli Sonny Munroe, seriál byl vysílán na Disney Channel. Téhož roku vydala své druhé album, Here We Go Again. Toto album debutovalo na prvním místě v americké Billboard 200. Album bylo opět oceněno Zlatou deskou. Test123.

V roce 2010 byla Lovato nucena dát si kvůli osobním problémům pauzu od herecké i pěvecké kariéry. Dokonce musela strávit jistou dobu v léčebně. Seriál Sonny ve velkém světě tak byl ukončen po odvysílání druhé série. V roce 2011 vydala své třetí studiové album s názvem Unbroken. Do tohoto alba promítla své předchozí potíže, je to patrné zejména v úvodním singlu Skyscraper. V roce 2012 byla porotkyní druhé řady Amerického X Factoru. Po skončení soutěže pracovala na svém čtvrtém albu s jednoduchým názvem Demi, které vyšlo v roce 2013. Úvodním singlem alba byl Heart Attack. Během prvního týdne se prodalo 110 000 kusů, což je pro Lovato zatím nejlepší debut.

Během své hudební kariéry absolvovala Demi Lovato několik koncertních šňůr. V roce 2008 byla předskokanem na turné Burnin' Up Tour skupiny Jonas Brothers, téhož roku byla též předskokankou Avril Lavigne a jejího The Best Damn World Tour. O necelý rok později se Demi pustila do svého vlastního turné s názvem Demi Live! Warm Up Tour, od té doby následovaly další čtyři samostatná turné.

Během své hudební kariéry získala Demi Lovato několik ocenění a nominací (především v Teen Choice Awards). Mimo svou práci se Demi také věnuje filantropickým aktivitám prostřednictvím charitativních akcí, nejčastěji se zaměřuje na životní prostředí a boj proti šikaně na školách.

Život a kariéra[edit]

Dětství a kariérní začátky[edit]

Demi se narodila 20. srpna 1992 v AlbuquerqueNovém Mexiku. Jejími rodiči jsou Patrick Lovato a Dianna Hart de la Garza. Je mexicko-irsko-italského původu. Má starší sestru Dallas Lovato, mladší sestru Madison de la Garza (společná matka) a další mladší sestru Amber (společný otec). S tou však poprvé promluvila, až když jí (Demi) bylo 20. Demiini rodiče se rozvedli v roce 1994, krátce po jejích druhých narozeninách. Její matka byla roztleskávačkou Dallas Cowboys a country zpěvačkou.

Demi vyrůstala v DallasuTexasu. Kariéru začala stejně jako Selena Gomez v televizním seriálu Barney & Friends. Hrála zde postavu sedmileté Angely. V sedmi letech se začala věnovat hře na piáno a hře na kytaru. V deseti letech se přihlásila do kurzu herectví a tance. V rozhovoru s Ellen DeGeneres prozradila, že byla obětí šikany, a proto její rodiče požádali o domácí vzdělávání. Maturitu získala v dubnu 2009. Šikana nezůstala bez následků, Demi trpěla poruchou příjmu potravy, sebepoškozováním a neuměla ovládat své deprese a emoce. V roce 2010 kvůli tomu musela absolvovat ústavní léčbu.

V roce 2006 se objevila v seriálu Útěk z vězení a následující rok v seriálu Just Jordan.

2007 – 2008: Camp Rock a Don't Forget[edit]

upright=0.85|thumb|Demi Lovato vystupuje na svém prvním turné „Demi Live! Warm Up Tour“ V roce 2007 a 2008 hrála Demi roli Charlotte Adams v krátkém televizním seriálu As the Bell Rings na Disney Channel. Ve stejný den léta 2007 se Demi ucházela o role v televizním filmu Camp Rock a seriálu Sonny ve velkém světě. Obě role získala. V Camp Rocku si zahrála hlavní roli Mitchie Torres. Film měl premiéru na kanále Disney Channel 20. června 2008, kdy zhlédlo 8,86 milionů diváku. Film neměl u kritiků nejlepší přijetí. David Hinkley z Daily News prohlásil, že děj byl příliš podobný filmu Muzikál ze střední. Gillian Flynn z Entertainment Weekly napsala, že Demiin herecký výkon byl „zklamáním, a že má bezmyšlenkovitý úsměv někoho, komu se často opakuje, že má skvělý úsměv“. Filmový soundtrack byl vypuštěn již tři dny před premiérou filmu, ale byl shledán méně aktuálním než soundtrack již zmíněného Muzikálu ze střední. Demi nazpívala čtyři skladby, včetně This Is Me a We Rock. V létě 2008 Demi absolvovala své první turné Demi Live! Warm Up Tour a vystoupila jako předskokan Jonas Brothers na jejích turné Burnin' Up.

Demiino debutové album Don't Forget bylo vydáno 23. září 2008. U kritiků mělo pozitivní přijetí. Stephen Thomas Erlewine z AllMusic jej označil za "čistý pop pro děti od 10 do 12 let". Max Paradise od Sputnikmucis ocenil příjemnou přirozenost alba, zatímco Michael Slezak byl kritičtější kvůli Demiiným textům a vokálům. Album debutovalo na druhém místě v žebříčku Billboard Hot 200 s 89 000 prodanými kopiemi v prvním týdnu prodeje. Album získalo zlatý certifikát (zlatou desku) od Recording Industry Association of America (RIAA) za více než 500 000 prodaných kusů kusů jen v USA. Úvodní singl Get Back byl chválen pro svůj pop-rockový styl a v žebříčku US Billboard Hot 100 dosáhl na 43. místo. Druhý singl La La Land se vyznačoval pro změnu silně rockovými prvky. V žebříčku se umístil nejlépe na 52. místě. Závěrečný singl, který nesl stejný název jako album Don't Forget, se umístil v žebříčku na 67. místě.

2009 – 2010: Sonny ve velkém světě a Here We Go Again[edit]

[[Soubor:DemiLovatoApr09.jpg|thumb|upright=0.85|left|Demi Lovato v roce 2009 na premiéře filmu Hannah Montana: The Movie]] V roce 2009 spolu s Miley Cyrus, Selenou Gomez a Jonas Brothers nazpívala charitativní píseň Send It On, která sloužila jako ústřední melodie pro ekologickou organizaci Disney Friends For Change. Dne 8. února měl na kanále Disney Channel premiéru první díl televizního seriálu Sonny ve velkém světě, kde Demi ztvárnila hlavní roli Sonny Monroe, která pracuje v reality show "Náhody". Robert Lloydem z Los Angeles Times označil její herecký výkon jako velmi dobrý. V červnu 2009 měl na Disney Channel premiéru film Program na ochranu princezen, kde hrála princeznu Rosalindu po boku Seleny Gomez. Tento film, který se stal třetím nejvýše ohodnoceným původním filmem od Disney Channel, zhlédlo při premiéře okolo 8,5 milionů diváků.

Dne 21. července 2009 vyšlo její druhé studiové album Here We Go Again. I toto album bylo kritiky příznivě hodnoceno, zejména pop-rockové prvky, které byly patrné i u jejího debutového alba Don't Forget. Album v prvním týdnu prodeje ovládlo žebříček Billboard Hot 200 s prodejem okolo 108 000 kopií. Ještě před vydáním alba se Demi vydala na své letní turné Summer Tour 2009. Z alba Here We Go Again byly samostatně vypuštěny dva singly, první z nich měl stejný název jako album, tedy Here We Go Again. V žebříčku Billboard Hot 100 se umístil nejlépe na 15. místě a byl tak prvním Demiiným singlem, který pronikl do první čtyřicítky. Druhým singlem byl Remember December, který však v Billboard Hot 100 nepronikl ani do první stovky. V té době se Lovato umístila jako 40. nejlepší umělec v USA a 80. v Británii.

V březnu 2010 Demi nazpívala duet s Joe Jonasem jako druhou charitativní píseň pro Disney Friends For Change. Byla přizvána jako host na turné Jonas Brothers. Rovněž si zahrála v 22. epizodě šesté řady seriálu Chirurgové. Zde ztvárnila teenagerku trpící schizofrenií. Kritici sice ocenili její všestrannost, ovšem její herecký výkon je příliš nenadchl a její roli považovali spíše za lákadlo na diváky.

Ve filmu Camp Rock 2: Velký koncert si zopakovala hlavní roli Mitchie Torres. Film měl premiéru 3. září 2010. Film měl u kritiků rozporuplné přijetí, neshoda panovala především v názorech na zápletku. Na internetovém agregátoru Rotten Tomatoes film dosáhl hodnocení 40%. Herecký výkon Demi byl však hodnocen vesměs pozitivně, například Jennifer Armstrong z Entertainment Weekly jej označila jako "spolehlivě atraktivní". Premiéru filmu na Disney Channel zhlédlo kolem 8 miliónů diváků, čímž šlo o nejúspěšnější premiéru televizního filmu v amerických kabelových televizích v roce 2010. Soundtrack k filmu vyšel 10. srpna a debutoval na třetím místě žebříčku US Billboard 200. Dani nazpívala celkem devět písní, včetně Can't Back Down a Wouldn't Change a Thing. Připravované tour Jonas Brothers bylo upraveno tak, aby zahrnovalo Demi a další herce z filmu. Začalo 7. srpna, o dva týdny později, než bylo plánováno.

2010 – 2012: Osobní problémy, přestávka a Unbroken[edit]

Dne 30. října 2010 se Demi stáhla z turné Jonas Brothers s názvem Jonas Brothers Live in Concert a nastoupila do léčebného zařízení k léčbě fyzických a emocionálních problémů. Zprávy oznamovaly, že důvodem k nástupu do léčebny bylo, že uhodila tanečnici, se kterou měla spor. To vedlo k intervenci rodiny a managementu. Demi přijala 100% zodpovědnost za zmíněný incident. Léčbu ukončila 28. ledna 2011. Potvrdila, že trpěla bulimii a sebepoškozováním a své problémy často řešila návykovými látkami a alkoholem. Řekla, že v podstatě utrpěla nervové zhroucení. Byla jí rovněž diagnostikována bipolární porucha osobnosti. V dubnu se v časopise Seventeen rozpovídala o svém osobním bojí a diskutovala na téma problémů dospívajících dívek. V dubnu také oznámila svůj odchod ze seriálu Sonny ve velkém světě, což producenty přimělo seriál ukončit. Demi sice prohlásila, že by byla ochotná se vrátit k herectví, až se bude cítit lépe, ovšem Disney Channel se rozhodl vytvořit seriál So Random, který navazoval na Sonny ve velkém světě, ovšem již bez postavy, kterou hrála Demi. Tento seriál byl však hned po první sezóně zrušen.

[[Soubor:Demi Lovato X-Factor 2012.jpg|thumb|upright=0.85|Demi Lovato v roce 2012 na propagační akci k soutěži Americký X Factor]] 20. září 2011 vyšlo její třetí studiové album s názvem Unbroken. Toto album již mělo méně pop-rockových prvků a Demi spíše experimentovala s R&B. Kritiky bylo přijato s nadšením, když prohlásili, že Demi měla díky svým osobním bojům kde čerpat a hudba tak byla více osobnější, než u předchozích dvou alb. Úvodním singlem z tohoto alba byl Skyscraper, který si získal univerzální uznání za své poselství sebeúcty a důvěry. Tento singl dosáhl v žebříčku Billboard Hot 100 na 10. místo. Druhým singlem alba byl Giver You Heart a Break, který v žebříčku dosáhl na 16. místo. Zatímco singl Skyscraper byl certifikován v USA jako platinový (1 000 000 prodaných kopií), Give Your Heart a Break byl jako platinový certifikován dokonce třikrát.

V březnu 2012 odvysílala MTV dokument Stay Strong o jejím zhroucení, léčbě a uzdravování. Zároveň Demi začala pracovat na svém čtvrtém albu. V květnu se stala porotkyní druhé řády pořadu Americký X Factor s platem kolem 1 miliónu dolarů. Přidala se tak k Britney Spears, Simonu Cowellovi a L.A. Reidovi. Spekulovalo se, že byla vybrána, aby přilákala ke sledování pořadu mladší publikum.

Od června do září 2012 Demi vystupovala na letním tour s názvem Summer Tour 2012. Později jej přejmenovala na A Special Night with Demi Lovato. Navštívila během něj různé americké státy. V záři 2012 vyhrál singl Skyscraper na MTV Video Music Awards 2012 v kategorii "Nejlepší video s poselstvím".

24. prosince 2012 uveřejnila na YouTube hudební video Angels Among Us, které bylo věnováno obětem masakru na Sandy Hook Elementary School, který se odehrál o necelých 14 dní dříve.

2013 – 14: Demi a Glee[edit]

24. února 2013 byl vydán první singl z jejího připravovaného alba. Nesl název Heart Attack a byl kladně hodnocen za zahrnutí prvků synthpopu a akustickou instrumentaci s baskytarou a bubny. Debutoval na 12. místě žebříčku US Billboard Hot 100 a jeho 215 000 prodaných kopií za první týden bylo třetím nejúspěšnějším debutem za celý rok 2013.

V březnu 2013 byla potvrzena její účast jako porotkyně ve třetí řadě X Factoru. Odhadovalo se, že její plat byl zhruba zdvojnásoben.

Album Demi bylo vydáno 10. května 2013. Rozešla se v něm s R&B, se kterým experimentovala v Unbroken a zaměřila se na synthpop a teen pop. Album debutovalo na třetím místě žebříčku US Billboard 200 a se zhruba 110 000 prodanými kopiemi za první týden se stalo nejlepším debutem Demiiny dosavadní kariéry.

V červnu vyšla na iBooks její elektronická kniha Demi. Rovněž absolvovala režisérský debut jako spolurežisérka hudebního videa ke druhému siglu z jejího alba DemiMade in the USA. Do soundtracku k filmu Mortal Instruments: Město z kostí přispěla písní Heart by Heart. 22. srpna 2013 bylo oznámeno, že se objeví v šesti epizodách páté řady seriálu Glee. První epizoda s Demi byla odvysílána 3. října. 19. listopadu vyšla její kniha s názvem Staying Strong: 365 Days a Year, která pronikla na první místo žebříčku bestsellerů New York Times.

Třetí sezóna X Factoru měla premiéru 21. listopadu. 18. prosince však Demi oznámila, že se nezúčastní chystané čtvrté řady, aby se mohla soustředit na tour a přípravu svého pátého alba.

Její velké koncertní tour s názvem Neon Lights Tour bylo zahájeno 9. února 2014 a trvalo až do 17. května. Zahrnovalo řadu koncertů v Severní i Jižní Americe. 29. května předběžně ohlásila další tour s názvem Demi World Tour, které by mělo zahrnovat zhruba 25 koncertů, poprvé i mimo Ameriku. 11. května vyšel její čtvrtý singl Really Don't Care a o tři dny později k písničce vyšel videoklip. 18. května bylo potvrzeno, že Demi se bude podílet na písničce "Somebody to You" od skupiny The Vamps.

V listopadu 2014 vydala deluxe verzi svého čtvrtého studiového alba "DEMI DELUXE", na kterém je 7 nových songů. Na písničce "Up" spolupracovala s Ollym Mursem. Také spolupracovala se svým kamarádem Nickem Jonasem na písničce "Avalanche", která se objeví na jeho album nazvaném Nick Jonas. Vydala řadu kosmetiky nazvanou Devonne by Demi. V prosinci 2014 vydala videoklip k písničce "Nightingale"

2015 - 2016: Confident[edit]

thumb|Demi Lovato během vystoupení na Future Now Tour, prosinec 2016 V květnu 2015 Billboard oznámil, že se Demi připravuje připojit k nové nahrávací společnosti Safehouse Records, ve které bude také sloužit jako spolu-tvůrce.[1] Společnost budou vlastnit ona, Nick Jonas a Lovato manažer Phil McIntyre a vytvoří tak novou kolaboraci se společností Island Records.[2] Bylo oznámeno, že její album bude vydáno pod novým vydavatelstvím.

25. června oznámila vydání singlu "Cool for the Summer".[3] V červnu bylo oznámeno, že si zahraje v hororovém seriálu Od soumraku do úsvitu, který je inspirován filmem.[4]

Páté album Confident vyšlo 16. října 2015[5] a získalo obecně kladná přijetí od hudebních kritiků.[6] Album se umístilo na 2. příčce žebříčku Billboard 200 a za první týden se prodalo 98 000 kopií.[7]

V červenci 2016 bylo album oceněno Zlatou deskou RIAA a ve Spojených státech se ho prodalo 211 000 kusů.[8]

2017: Tell Me You Love Me[edit]

V únoru 2017 se Lovato stala výkonnou producentkou dokumentu Beyond Silence, který sleduje tři jedince a jejich zkušenosti s duševními poruchami včetně bipolární poruchy, schizofrenie, deprese a úzkostné poruchy.[9] Lovato se představila v písni No Promises DJ tria Cheat Codes, která byla vydána v březnu 2017.[10] Společně s anglickou raperkou Stefflon Don se dále podílela na písni Instruction anglického DJ Jax Jonese, která vyšla v červnu 2017.[11] V roce 2017 se dostala do výročního žebříčku 100 nejvlivnějších lidí světa amerického časopisu Time.[12] [13] 8. května 2017 oznámila spolupráci s firmou Fabletics, která vyrábí sportovní oblečení, na podporu iniciativy Organizace spojených národů Girl Up.[14]

V červenci 2017 vydala první singl Sorry Not Sorry z připravovaného šestého alba[15], který se umístil na šesté příčce žebříčku v Novém Zélandu a v USA[16] [17] a v Austrálii dosáhl osmého.[18] Album Tell Me You Love Me vyšlo 29. 9.[19] a během prvního týdne se ho prodalo 48 000 kusů, což ho umístilo na 3. pozici žebříčku Billboard 200.[20] Od hudebních kritiků získalo kladná přijetí.[21]

Prostřednictvím Youtube Lovato zveřejnila 17. října dokument Demi Lovato: Simply Complicated.[22] 26. října 2017 Lovato a DJ Khaled oznámili společné turné Demi x Khaled, které bude probíhat od příštího února.[23]

17. listopadu Lovato vydala píseň Échame La Culpa, kterou s ní nazpíval Luis Fonsi.[24]

Dobročinnost[edit]

V květnu 2009 byla jmenována organizací "American Partnership For Eosinophilic Disorders" (Americké partnerství pro eosinofilní poruchy) čestnou vyslankyní pro oblast vzdělání. V rámci své účasti v kampani "Disney Friends For Change" spolu se Selenou Gomez, Miley Cyrus a Jonas Brothers nazpívala ústřední melodii kampaně Send It on. V roce 2009 píseň debutovala v žebříčku Billboard Hot 100 na 20. místě. Výtěžek byl věnován charitativním organizacím zaměřeným na ochranu životního prostředí prostřednictvím nadace "Disney Worldwide Conservation Fund". Další píseň pro kampaň "Disney Friends For Change" nazpívala spolu s Joem Jonasem v březnu 2010, s názvem Make a Wave.

Je, či byla, mluvčí různých organizací zaměřujících se na práci s mládeží. Bojuje především proti šikaně na školách. V dubnu 2012 se stala přispěvatelkou magazínu Seventeen, kde otevřeně popisovala své dřívější osobní problémy.

V květnu 2014 byla díky svým aktivitám na podporu LGBT komunity jmenována Velkým maršálem na LA Pride Parade a v New Yorku byla hlavní umělkyní na NYC Pride Week.

Osobní život[edit]

V březnu 2009 řekla: „Mou prvotní vášní je hudba, neboť ke mně přichází přirozeně. Herectví je pro mě jako koníček.“ V roce 2009 chodila se starším bratrem Miley Cyrus, Tylerem Cyrusem. V roce 2010 se krátce scházela s Joem Jonasem ze skupiny Jonas Brothers. Na své osmnácté narozeniny zakoupila v Los Angeles vilu v mediteránském stylu. V roce 2010 začala chodit s hercem Wilmerem Valderramou, po 6 letech vztahu se však oba dohodli, že vztah ukončí. V červnu 2016 oznámili konec svého vztahu na sociálních sítích.

Demi neměla zájem o navázáni vztahu s otcem, který se s její matkou rozvedl, když jí byly dva roky. K otci se vyčítavě obrací s otázkami v písni For the Love of a Daughter z alba Unbroken (2011). Píseň byla údajně motivována sérií rozhovorů, které Demiin otec poskytl médiím, aby se přiživil na její popularitě. Demiin otec zemřel na rakovinu v červnu 2013, ve věku 53 let. Po jeho smrti prohlásila, že byl duševně nemocný a na jeho památku založila "Lovato Treatment Scholarship Program", program na hrazení léčby duševně nemocných pacientů.

Přesvědčení[edit]

Demi je křesťanka, před každým vystoupením se i s kapelou modlí Template:Doplňte zdroj. Je také aktivní podporovatelkou práv homosexuálů. Když v červnu 2013 Nejvyšší soud USA zrušil jako neústavní ustanovení federálního zákona, které neuznávalo homosexuální sňatky, třebaže platné v jednotlivých státech federace, za platné na federální úrovni a pro účely federálních zákonů, napsala na svém twitterovém účtu: „Gay, hetero, lesba, bisexuál ... nikdo není lepší kdokoli jiný. Je to skvělý den pro Kalifornii a pro rovnoprávnost.“ Později prohlásila: „Věřím v manželství, věřím v rovnoprávnost. Myslím, že je zde spousta pokrytectví v souvislosti s náboženstvím. Ale zjistila jsem, že si můžete vytvořit vlastní vztah k Bohu, a stále v sobě mám spoustu víry.“ V listopadu 2013 v interview pro časopis Latina řekla: „Jsem nyní bohu blíže než kdykoli dříve. K Bohu mám vlastní vztah a to jediné je důležité.“ Dodala, že víru považuje za důležitý prvek pro udržení rovnováhy v životě.

Diskografie[edit]

thumb|Joe Jonas a Demi Lovato na turné s Jonas Brothers 2010 Template:Podrobně

Seznam písní od Demi Lovato

Turné Demi Lovato thumb|right|Demi Lovato na zahajovacím koncertu s Jonas Brothers v roce 2009 thumb|right|220px|Demi vystupuje s písní "Who's That Boy" v září 2011 na koncertě v L.A.

Název turné Na turné jako Název alba Rok Na turné s(e)
Demi Live! Warm Up Tour Hlavní hvězda Don't Forget 2008 Sama
Burnin' Up Tour Předskokan Don't Forget 2008–2009 Jonas Brothers, Taylor Swift
Summer Tour 2009 Hlavní hvězda Here We Go Again léto 2009 Davidem Archuletou
Fall Tour 2009 Hlavní hvězda Here We Go Again podzim 2009 Davidem Archuletou
South American Tour 2010 Hlavní hvězda Here We Go Again začátek 2010 Sama
Jonas Brothers Live in Concert Připojena Here We Go Again léto 2010 Jonas Brothers, Alyson Stoner
A Special Night with Demi Lovato Hlavní hvězda Unbroken 2011–2012 We the Kings
Neon Lights Tour Hlavní hvězda Demi jaro 2014
Sex and Love Tour Předskokan Demi podzim 2014 Enrique Iglesias
Demi World Tour Hlavní hvězda Demi 2014-2015
Future Now Tour Hlavní hvězda Confident léto 2016 Nick Jonas

Filmografie[edit]

Film
Rok Film Role Poznámky
2008 Rock tábor Mitchie Torres Hlavní role
2009 Jonas Brothers: 3D Koncert Samu sebe 3D film z koncertu
Program na ochranu princezen Rosalinda / Rosie Hlavní role
2010 Camp Rock 2: Velký koncert Mitchie Torres Hlavní role
Be Counted Census Jasmine Krátký film
2012 Demi Lovato: Stay Strong Samu sebe Dokumentární
2016 Charming Lenore Hlas
2017 Smurfts: The lost village Šmoulinka Hlas
Televize
Rok Název Role Poznámky
2002–2003 Barney & Friends Angela Hlavní role (Sezóna 7, 8)
2006 Útěk z vězení Danielle Curtin Hostující účinkování, "First Down" (Sezóna 2, epizoda 4)
2007-2008 As The Bell Rings Charlotte Adams Hlavní role (Sezóna 1)
2008 Just Jordan Nicole Hostující účinkování, "Slippery When Wet" (Sezóna 2, epizoda 6)
Disney Channel Games Samu sebe Účastník
Studio DC: Almost Live Samu sebe Druhá show
2009–2011 Sonny ve velkém světě Sonny Munroe Hlavní role
2010 Chirurgové Hayley Hostující účinkování, "Shiny Happy People" (sezóna 6, epizoda 22)
CNN Samu sebe Rozhovor o šikaně
2011 Keeping Up With The Kardashians Samu sebe Nepřipsáno (host na svatbě Kim Kardashian)
2012 Demi Lovato: Stay Strong Samu sebe Dokument o Demi Lovato (vysílán na MTV)
Napálené celebrity Samu sebe Epizoda: "Nick Cannon"
2012-13 Americký X Factor Samu sebe Porotce (2.-3. série)
2013-14 Glee Danielle "Dani" Vedlejší role, 5. série (4 epizody)
2015 RuPaul's Drag Race Samu sebe / Hostující porotce Epizoda: "Divine Inspiration"
Od soumraku do úsvitu Maia Vracející se role (Sezóna 2)

Ocenění[edit]

Rok Ocenění Kategorie Dílo Výsledek
2009 Young Artist Awards "Nejlepší vystoupení v TV filmu – Hlavní ženská role" Camp Rock Template:Nominace
Teen Choice Awards "Nejprůlomovější ženská hvězda TV" Sonny ve velkém světě Template:Vítězství
"Nejlepší turné (sdílené s Davidem Archuletou)" Summer Tour 2009 Template:Vítězství
"Módní ikona červeného koberce" Ona sama Template:Nominace
"Nejoblíbenější letní ženská hvězda TV" Program na ochranu princezen Template:Nominace
Alma Awards "Mimořádný úspěch v hudbě" Ona sama Template:Nominace
2010 People's Choice Awards "Nejoblíbenější průlomový hudební umělec" Ona sama Template:Nominace
Young Artist Award "Nejlepší herecký výkon v TV filmu, miniseriálech nebo speciálech – Hlavní ženská role" Program na ochranu princezen Template:Nominace
Teen Choice Awards "Nejoblíbenější komediální herečka TV" Sonny ve velkém světě Template:Nominace
"Nejprůlomovější ženská umělkyně" Ona sama Template:Nominace
"Nejlepší hudební popové album" Here We Go Again Template:Nominace
"Nejlepší zamilovaný song" Catch Me Template:Nominace
"Nejlepší hostující (sdíleno s We The Kings)" We'll Be a Dream Template:Nominace
2011 People's Choice Awards "Nejoblíbenější hostující hvězda TV" Chirurgové Template:Vítězství
Teen Choice Awards "Nejoblíbenější komediální herečka TV" Sonny ve velkém světě Template:Nominace
"Největší nervy" Ona sama Template:Nominace
"Nejoblíbenější letní ženská hudební hvězda" Ona sama Template:Nominace
"Nejlepší letní song" Skyscraper Template:Vítězství
"Speciální cena – Acuvue Inspire Award" Ona sama Template:Vítězství
Do Something "TV hvězda" Sonny ve velkém světě Template:Vítězství
"Charitativní song (sdílen s Joem Jonasem)" Make A Wave Template:Vítězství
Alma Awards "Nejoblíbenější komediální herečka TV v hlavní roli" Sonny ve velkém světě Template:Vítězství
MTV O Music Awards "Nejlepší armáda fanoušků" Její následovníci – "Lovatics" Template:Nominace
"Nejlepší umělec s fotoaparátem" Ona sama Template:Vítězství
Youth Rock Awards "Videoklip roku" Skyscraper Template:Vítězství
2012 People's Choice Awards "Nejoblíbenější popový umělec" Ona sama Template:Vítězství

Odkazy[edit]

Reference[edit]

Template:Překlad

Externí odkazy[edit]

Template:Demi Lovato Template:Autoritní data Template:Portály


Kategorie:Americké zpěvačky Kategorie:Americké herečky Kategorie:Američtí dětští herci Kategorie:Narození 1992 Kategorie:Žijící lidé Kategorie:Ženy Kategorie:Umělci Island Records Kategorie:Narození 20. srpna Kategorie:Američtí křesťané Kategorie:Narození v Albuquerque Kategorie:Lidé s bipolární poruchou