Filipe Augusto

From Wikipedia, the free encyclopedia

Filipe Augusto Carvalho Souza (Badia, Brasil, 12 d'agost de 1993) més conegut com Filipe Augusto, és un futbolista Brasiler que juga de pivot en el València Club de Futbol.

Carrera[edit]

Als 16 anys va entrar en la pedrera de l'Esporte Clube Bahia debutant en 2012 amb el primer equip gràcies al tècnic Paulo Roberto Falcão el 29 de febrer de 2012 enfront del Camaçari en el Campionat Baiano.

El 18 de juny de 2012, als 18 anys i representat per Jorge Mendes, va fitxar pel Rio Au FC de la Primeira Lliga de Portugal a canvi de 2'2 milions d'euros per cinc temporades, debutant el 18 d'agost enfront del Marítimo.[1] A les ordres del tècnic Nuno Espírito Santo el club aconsegueix dos anys consecutius la permanència en la màxima divisió portuguesa, i fins i tot aconsegueix a disputar dos finals en la temporada 2013/14, sent subcampions de la Copa de Portugal i la Copa de la Lliga.

L'1 de setembre de 2014, amb 20 anys arriba cedit circumstancialment per una temporada al València Club de Futbol de la Primera Divisió d'Espanya per petició del tècnic Nuno Espírito Santo per completar el mig del camp valencianista davant la impossibilitat de fitxar en aquell moment a Enzo Pérez, jugador que arribaria en el mercat d'hivern. El 22 de setembre debuta en el campionat en la 4 jornada substituint en el minut 80 a Dani Parejo en la victòria 0-3 del València al Getafe en l'estadi Coliseum Alfonso Pérez. Va disposar de diverses oportunitats amb l'equip durant la primera volta del campionat en ser la primera opció per suplir qualsevol baixa al centre del camp, però la seua inexperiència i falta de precisió va fer que a poc a poc anara tenint menys minuts.

Selecció[edit]

Filipe Augusto va disputar el Torneig Esperances de Toulon de 2013 a França, on es va proclamar campió amb la Selecció de futbol sub-20 de Brasil.

A la tardor de 2014 debuta i és convocat per a diverses trobades de la Selecció de futbol sub-21 de Brasil.

Clubs[edit]

Club País Any
Esporte Clube Bahia  BrasilTemplate:Plantilla:Bandera2 2010 - 2012
Rio Ave FC  PortugalTemplate:Plantilla:Bandera2 2012 - 2014
València CF  EspanyaTemplate:Plantilla:Bandera2 2014

Referències[edit]

Template:Referències

Categoria:Persones de Bahia Categoria:Futbolistes brasilers