Esegé

From Wikipedia, the free encyclopedia

Segon García González, que signava com Esegé, és un historietista espanyol, adscrit a la malmesa tercera generació o generació del 70 de l'Escola Bruguera, al costat d'autors com els germans Freixe, Joan March o Rovira.[1]

Biografia[edit]

Esegé va iniciar la seva carrera professional en el TBO, on entre 1977 i 1979 va produir la secció Fesol al costat de Paco Mir, Sirvent, Tha i T.P. Bigart.

A partir de 1981, va continuar en Mortadelo la sèrie Neronius, que havia estat creada com Résidus, tyran de Rome per Blareau i Pierre Guilmard.[2] Va explicar per a això amb la col·laboració de diversos guionistes com Jesús de Cos.

Després del tancament de Bruguera, va treballar per Garibolo de CGE (Tito Sidecar, Pomponius Triponum) i Zipi i Zape d'Edicions B (Don Pime, Parsley).

Ha publicat El Dinosaure Jeremías en El Periódico de Catalunya i ha pogut versi-li també en obres col·lectives com Cent còmics amb aspirina. La seva última sèrie va ser El Petit Quixot (2005) per a la revista infantil Mister K d'Edicions El Jueves.

Referències[edit]

Template:Referències

Bibliografia[edit]

Enllaç extern[edit]

  • Comic creator: Esegé en la Comiclopedia de Lambiek (anglès)

Categoria:Dibuixants de còmics espanyols

  1. ^ Armando Matías Guiu en Comic Story-3, encarte del tercer número de Bruguelandia, Editorial Bruguera, Barcelona, 28/09/1981, p. 28 a 29.
  2. ^ Tausiet, Antonio. La Habichuela (del TBO), "13 Rue Bruguera".