Aurelia Aurita (historietista)

From Wikipedia, the free encyclopedia

Aurélia Aurita (Châtenay-Malabry, 1980, rodalies de París) és una autora de novel·les gràfiques.

De forma simultània als seus estudis va començar la seva carrera com a dibuixant. Va publicar la seva primera història breu en Fluide Glacial.

Gràcies a Angora, publicat en 2001, va acaparar l'atenció de la crítica.

A l'octubre de 2004 va rebre una invitació per col·laborar en l'àlbum col·lectiu Japó (promogut per Frédéric Boilet, un dels grans del còmic francès, i promotor del Nouvelle Pispa), juntament amb Jirô Taniguchi i Emmanuel Guibert. En 2005 es va publicar aquesta obra en set idiomes alhora.

Gràcies a aquest àlbum Aurelia va realitzar la seva primera visita a l'arxipèlag japonès, on va sofrir un flechazo a primera vista. Des de llavors Aurelia va concloure un doctorat en Farmàcia i sense haver abandonat Tòquio, va escriure el seu primer llibre: Maduixa i Xocolata.

Maduixa i xocolata es va publicar per primera vegada en francès al març de 2006, i posteriorment en altres dos idiomes (un d'ells castellà). L'obra ha rebut una opinió excel·lent de la crítica del públic en general. És un còmic que relata de forma molt amena i agradable, com si fóssim íntims de l'autora, què és això de l'amor. Relatant una bella història, i per descomptat, sense perdre de vista el sexe, que fa aparició de forma molt explícita i molt lligada a l'amor.

I si al setembre de 2006 la primera part de Maduixa i xocolata ja estava en moltes tendes espanyoles, Maduixa i xocolata 2 ha hagut d'esperar a veure la seva primera edició al juliol de 2007

Bibliografia[edit]

  • Maduixa i xocolata, primer llibre de Aurelia
  • "Maduixa i xocolata 2", segon llibre de Aurelia
  • "Maduixa i xocolata Integral!" Els dos llibres anteriors.

Enllaços externs[edit]

Categoria:Dibuixants de còmics francesos